ILMASTOINTIHUOLTO

Ilmastointi  – Kuuma sää tulee usein yllätyksenä. Tässä tapauksessa auton ilmastointijärjestelmä on elintärkeää ja tekee kuuman ilman auton sisällä miellyttävän viileäksi. Joten jos istut autossasi ja ilmastointijärjestelmä ei puhalla kylmää ilmaa, se on merkki siitä, että jotain on pielessä.

KUINKA USEIN ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄ TULISI TÄYTTÄÄ?

Auton ilmastointijärjestelmä käyttää kompressoria tuottamaan painetta ja kierrättämään kylmäainetta ilmastointijärjestelmän läpi – tuottaen kylmää ilmaa. Kun puhutaan ilmastointijärjestelmän täyttämisestä, tarkoitetaan sillä kylmäaineen lisäämistä. Kysymykseen “kuinka usein” ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä se riippuu olosuhteista. Ilmastointijärjestelmää ei tarvitse huoltaa säännöllisesti, kuten öljynvaihtoa. Ilmastointijärjestelmää ei myöskään tarvitse täyttää useaan vuoteen. Paras indikaattori ilmastointihuoltoa varten on, kun auto ei enää puhalla kylmää ilmaa tai ilmastointi ei poista kosteutta ikkunoiden sisäpuolelta. Auto on myös syytä tuoda tarkastukseen, jos kylmäainetta vuotaa – jos huomaat nestekerroksen ilmastointijärjestelmien osien päällä tai vuotoja auton alla.

ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN TÄYTTÄMINEN

Kun tuot auton huoltoon, asiantuntija tarkastaa järjestelmän paineen erikoistyökaluilla. Työkalut tunnistavat täytyykö järjestelmä vain täyttää, vai onko jossain vuoto, joka täytyy korjata ensin. Jos ensitestissä selviää vuoto, asentaja tekee perusteellisen tarkastuksen. Tähän kuuluu visuaalinen paineiden tarkastus, kaikki putket ja letkut, antureiden tarkastus, sekä virhekoodien lukeminen. Kaikki pienetkin vuodot täytyy korjata, sillä ilmastointijärjestelmä vaatii tietyn paineen toimiakseen. Jos vuotoja jää järjestelmään, ilmastointi ei välttämättä toimi edes täytön jälkeen. Ilmastointijärjestelmän täytön aikana kaikki vanha kylmäaine imetään pois ja oikea määrä kylmäainetta lisätään. Ilmastointijärjestelmän täyttämisen jälkeen asentaja tarkistaa, että ilmastointi toimii oikein.

ILMASTOINTI  – KUINKA KAUAN ILMASTOJÄRJESTELMÄN TÄYTTÄMINEN KESTÄÄ?

Jos ilmastointijärjestelmä tarvitsee vain täytön, se kestää noin tunnin. Mutta jos diagnostiikkaa ja/tai korjauksia tarvitaan, siinä voi kestää useita tunteja.

Suosittelemme vaihtamaan ilmansuodattimen 10 kuukauden välein. Jos matkustat paljon, se kannattaa vaihtaa 12 000 km välein. Ilmastointia on syytä käyttää myös talvisin. Säännöllinen käyttö välttää ikäviltä yllätyksiltä. Saat meiltä laadukasta palvelua kilpailukykyiseen hintaan.

Ilmastoinnin eliniän pidentämiseksi on tärkeää käyttää sitä ajoittain: sisällä oleva öljy voitelee järjestelmää, tiivisteet pysyvät elastisina ja kompressori ei jumitu. Jos ilmastointia ei ole käytetty pitkään aikaan eikä se puhalla kylmää ilmaa autoon, noin joka toisessa tapauksessa se voidaan huoltaa täyttämällä. Noin puolet jumittuneista kompressoreista voidaan korjata, mutta muulloin tarvitaan uusi kompressori.

Ilmastointihuolto sis. 500g kylmäainetta R134a

alk. 70€

Ilmastointihuolto sis. 100g kylmäainetta R1234yf 

alk. 89€