TUULILASIN VAIHTO

Kivet, hiekka ja nastarenkaiden nastat, jotka irtoavat tiestä, ovat uhka auton tuulilasille. Kun kivi tai nasta osuu tuulilasiin, se lohkaisee palan pois ja heikentää tuulilasin jännitystä, jolloin se hajoaa/murtuu helpommin. Jos tuulilasissa on isompi halkeama, edessä on luultavasti tuulilasin vaihto. Vaikka särön etenemistä voidaan pysäyttää poraamalla, se ei korvaa lasin jännitystä. Murtunut lasi heikentää auton turvallisuutta, erityisesti törmäyksissä ja ohituksissa, ja tästä syystä se täytyy vaihtaa välittömästi.

MILLOIN VAIHTAA TUULILASI?

Tuulilasin korjaus tai tuulilasin vaihto tulee aiheeksi, kun esimerkiksi kivi osuu lasin ulkopuolelle ja tekee siihen reiän, josta särö alkaa edetä. Tuulilasin korjausta suositellaan, jos hajonnut alue on alle 2 cm halkaisijaltaan. Lasin korjausta kuljettajan näkökentästä ei suositella ollenkaan. Vaikka PVB-kalvo pitää lasin ehjänä, mittausta tarvitaan. Kulunut tai kiveniskuinen tuulilasi on turvallisuusriski. Naarmuuntuneen tai kovasti kuluneen tuulilasin näkyvyys on heikentynyt, kun esimerkiksi auringonvalo tai vastaantulevien autojen valot heijastuvat ikkunasta ja aiheuttavat onnettomuuksia, kun kuljettaja häikäistyy. Lisäksi kulunut tuulilasi voi johtaa katsastuksen hylkäykseen.

TUULILASIN VAIHTO

Kun kyseessä on tuulilasin vaihto, auton ohjaamo ja konepelti suojataan mahdollisilta lasinsiruilta ennen työn aloittamista. Tuulilasinpyyhkijät, ikkunan kehykset ja kaikki johdot irrotetaan ennen tuulilasin leikkaamista. Kun tuulilasi on leikattu irti, vanhan tuulilasin liima poistetaan tai tasoitetaan autosta. Liimapinnat valmistetaan asentamista varten, sillä lasi asennetaan välittömästi liiman laittamisen jälkeen. Lopuksi tuulilasinpyyhkijät, ikkunan kehykset, taustapeili ja kaikki johdot kiinnitetään paikalleen.

Auton valmistajan, vuosimallin ja korimallin lisäksi tuulilasin hintaan vaikuttaa tuulilasin väritys ja lisävarusteet kuten sadetunnistin tai antennit, jotka kiinnitetään tuulilasiin.

LASIT OVAT TÄRKEITÄ OSIA AUTON KORISSA

Tuulilasin jännityksen vaikutus koriin on jopa yli kolmannes. Lisäksi korkealaatuinen lasitus varmistaa turvallisuuden ja matkustusmukavuuden. Yli puolet äänet tulevat tuulilasin läpi. Huonolaatuisten varaosien käyttö voi aiheuttaa monia ongelmia, jotka heikentävät auton teknisiä toimintoja ja turvallisuutta. Nykyajan tuulilasit ovat teknisesti kehittyneitä komponentteja, joihin on integroitu monia järjestelmiä kuten sadetunnistus, lämmitys, kaistantunnistus ja kamerajärjestelmiä. Täten ei ole ihan samaa, mitä lasia käytetään ja kuinka asennus tehdään.

OLEMME 123TUULILASI ASENNUSPISTE KIRKKONUMMELLA

123tuulilasi.fi kuuluu maailman toiseksi suurimpaan autolasiketjuun Automotive Glass Europe ja edustaa ketjua yksinoikeudella Suomessa. Meillä on noin 1600 edustustoa Euroopan kahdeksassatoista maassa.

KUN SINULLA ON LASITURVA,TEE VAHINKOILMOITUS VAKUUTUSYHTIÖÖN

Muistathan tehdä ilmoituksen vakuutusyhtiöösi! Jotkut vakuutusyhtiöt haluavat ilmoituksen puhelimitse. Varmista tämä omalta yhtiöltäsi. Ilmoituksen jälkeen saat vakuutusyhtiöltäsi vahinkotunnuksen, jonka voit antaa meille lasin vaihtoa tilatessasi. Voit myös tehdä vahinkoilmoituksen vakuutusyhtiöön jälkikäteen.

Tuulilasin vaihtotyö

alk. 120€