JAKOHIHNAN VAIHTO

Carstopilla työskentelee monia ammattilaisia, joilla on vuosien kokemusta, jotta voimme varmistaa asiakkaidemme saavan luotettavaa jakohihnan vaihtoa. Miksi tarvitset jakohihnan vaihto?

Teillämme liikkuu kahdenlaisia autoja tällä hetkellä – niissä on moottori varusteineen ja moottorihihnoineen. Mutta olemassa on myös autoja, joissa on ketju hihnan sijaan.

Hihnoitetuissa moottoreissa on kaksi hihnaa moottoritilassa – jakohihna, joka yhdistää kampiakselin nokka-akseliin ja tukee moottoria. Toinen on V-hihna, joka säätää ohjausta, ilmastointia ja virranjakajaa.

MITÄ HIHNALLE TAPAHTUU AJAN SAATOSSA?

Hihnat valmistetaan kumista ja vaikka ne kestävät kymmeniä tuhansia kilometrejä, täytyy ne jossain vaiheessa vaihtaa. Hihnat voivat kulua, murtua tai liukua ohi. Yksi yleisimmistä vinkeistä hihnan vaihtamisen tarpeeseen on vinkuva ääni moottorista, kun auto käynnistetään.

Äärimmäisissä tapauksissa hihna voi hajota, jos sitä ei vaihdeta ajoissa. Jos V-hihna hajoaa, auto menettää osan varusteistaan kuten ohjaustehostimen. Tosin, jos jakohihna hajoaa, se on isompi ongelma – parhaimmillaan auto pysyy tiellä etkä voi ajaa sillä. Pahimmillaan moottoriin voi aiheutua vakavaa vahinkoa. Varmista, että vaihdat jakohihnan ennen kuin investoit enemmän rahaa auton korjaamiseen.

NORMAALISTI AUTON JAKOHIHNA TÄYTYY VAIHTAA 60 000 – 120 000 AJOKILOMETRIN JÄLKEEN

Yleensä suositeltu vaihtoväli ilmoitetaan auton ohjekirjassa, joka tulee auton mukana. Tarvittaessa suosituksia voidaan saada suoraan auton valmistajalta.

Jakohihna löytyy moottorin sisältä ja täten sen tarkistaminen on vaikeaa ilman huoltoon menemistä. Suosittelemme myös vaihtamaan muita osia, kun jakohihna vaihdetaan, hajoamisen välttämiseksi. Joskus jakohihnan kuntoa on hankala tunnistaa teillä. Kuitenkin, hajoamisen riski on suuri. Oikea ajoitus voi estää hajoamisen ja muut vahingot. Hajonneen moottorin korjaaminen voi maksaa satoja euroja.

Jakohihnan hajoaminen aiheuttaa vakavaa ja paljon maksavaa vahinkoa moottoriin useimmissa tapauksissa. Lopputuloksena voi olla myös koko moottorin vaihtaminen. Täten on elintärkeää vaihtaa jakohihna autovalmistajan määrittämän kilometrimäärän (ja/tai ajoajan) jälkeen. Useimmiten jakohihnan vaihtoväli on 60 000 kilometriä tai 5 vuotta.

Tarjoamme korkealaatuista jakohihnan vaihtoa varmistaaksemme asiakkaiden tyytyväisyyden