VIKADIAGNOSTIIKKA

Auton vikadiagnostiikkaa voidaan verrata nykyaikaisiin sairaaloihin. Jos sinulla on terveysongelmia, testejä tehdään niiden tunnistamiseksi. Vikadiagnostiikka voi auttaa löytämään vikoja autosta. Vikadiagnostiikalla tarkoitetaan auton tietokoneen tietojen analysoimista. Miksi tarvitset auton vikadiagnostiikkaa?

KÄYTTÄYTYYKÖ AUTOSI OUDOSTI? MOOTTORISSA EI OLE VOIMAA TAI SE KÄY EPÄTASAISESTI? NÄKYYKÖ KOJELAUDASSA VIRHEVIESTEJÄ?

Vikadiagnostiikkaa on syytä tehdä mahdollisimman nopeasti näiden ja samanlaisten ongelmien tunnistamiseksi sekä myöhempien suurempien huolien välttämiseksi.

Joskus auton epämääräinen käyttäytyminen voi tulla yllätyksenä. Auton epämääräiset tekniset ongelmat voivat vaikuttaa esim. käynnistämiseen. Carhelpin avulla voit suorittaa autolle vikadiagnostiikkaa. Viivakoodit voidaan lukea kätevästi meidän korkealaatuisilla laitteilla. Nykyään autoissa käytetään enemmän ja enemmän sähkölaitteita, joten sähköviat ovat yleisesti kasvamassa ja vaikuttavat autojen suorituskykyyn merkistä riippumatta. Sähkövikojen löytäminen ja korjaaminen on vaativaa työtä, joten on hyvä valita ammattilainen niiden tekemiseen.

Esimerkkinä teemme vikatutkimuksia. Meillä on useita testilaitteita/vikakoodilukijoita saatavilla, joiden avulla on mahdollista lukea ja nollata vikakoodeja kätevästi diagnostiikan yhteydessä. Ensin tutkimme ja tunnistamme vikaa, jonka jälkeen vaihdamme/korjaamme tarvittavat osat. Autossa voi olla tusinan verran erilaisia ohjausyksikköjä ja vian syy täytyy löytää konkreettisesti. Vikakoodi antaa suuntaa, mistä vikaa voidaan etsiä.

On myös yleistä, että vikakoodi kertoo syyksi anturivian, jopa lambda-anturin (happianturi), mutta ongelma on moottorin ilmamassamittarissa tai vika on mekaaninen. On yleistä, että vika luetaan väärin ja nollataan vikadiagnoosissa, mutta vikaa itsessään ei korjata. Vikadiagnostiikassa on tärkeää löytää vian syy.

Auton vikadiagnostiikalla löydämme nopeasti viat autosta. Jos auto ravistaa tai siinä on vika, löydämme sen syyn vikadiagnostiikan avulla. Kun sähkölaitteet yleistyvät autoissa, niiden viat löydetään useimmiten diagnostiikkalaitteilla. Käytämme nykyaikaisia ja korkealaatuisia diagnostiikkatyökaluja, joiden avulla voidaan esim. lukea ja nollata vikakoodeja sekä lukea useita ohjausarvoja ja -parametrejä.