ÖLJYNVAIHDOT

Moottoriöljyn tehtävä on voidella moottoria ja näin estää liian nopea kuluminen. Öljynvaihto onkin yksi auton tärkeimmistä huolloista, koska ilman voitelua muodostuu kitkaa ja kone leikkaa kiinni lämpötilan noustessa moottorissa hyvin korkeaksi. Moottorin käydessä öljyyn kertyy polttoaineen palamisesta syntyviä palamisjätteitä sekä metallihiukkasia. Ne taas heikentävät öljyn voitelukykyä ja kuluttavat moottoria. Öljynvaihdolla saadaankin moottoriin paremmin voitelevaa, puhdasta öljyä.
Moottorin kunnon ja pidemmän eliniän varmistamiseksi suosittelemme kuitenkin öljynvaihtoa 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Lisäksi suosittelemme, että öljynvaihto suoritetaana moottorin ollessa lämmin, koska tällöin öljy saadaan parhaiten poistettua.

Öljynvaihdossa irrotetaan öljypohjan tulppa ja annetaan vanhan öljyn valua öljypohjan alle sijoitettuun astiaan. Tämän jälkeen irrotetaan öljysuodatin ja tarkistetaan, että vanhan öljysuodattimen kuminen tiiviste ei ole jäänyt kiinni auton puolelle. Tässä kohtaa öljynvaihtoa öljypohjan tulppa laitetaan kiinni ja tarvittaessa vaihdetaan uusi tiiviste sekä asennetaan uusi öljysuodatin tiivisteineen. Sitten uusi öljy kaadetaan moottoriin ja öljyn määrä tarkistetaan. Kun uusi öljy on vaihdettu, annetaan moottorin käydä muutama sekunti ja odotetaan, että öljynpaine normalisoituu ja varoitusvalo sammuu. Öljynvaihdon lopuksi öljyn määrä tarkistetaan vielä uudelleen
Moottoriöljy voi olla synteettistä, mineraaliöljyä tai puolisynteettistä.

Me olemme Castrol AUTO SERVICE huoltopiste. Huollattamalla meillä autosi niin saat autollesi 12kk/20tkm MOOTTORI-TAKUUN tietyin ehdoin.

Öljynvaihtotyö (ei sisällä öljyjä eikä tarvikkeita)

alk. 39€