MÄÄRÄAIKAISHUOLLOT

Suosituksemme on, että auto tarkastettaisiin kerran vuodessa olemassaolevien ongelmien tunnistamiseksi sekä estämään isompia ja kalliimpia ongelmia tulevaisuudessa osien kulumisen johdosta. Katsotaanpa, miksi tarvitset määräaikaishuollot.

MILLOIN JA MITÄ TEHDÄ

Kaikilla auton omistajilla on korvaamaton apuri – auton ohjekirja. Erityisesti kannattaa huomioida öljynvaihto, hihnojen ja letkujen vaihdot, vaihteistöljyn vaihto, sytytystulpat (vanhemmille autoille), jne.

Määräaikaishuoltoja ja -tarkastuksia suositellaan toteutettavan mekaanikon toimesta lähellä sinua, jotta auton käyttöikä ja toiminnallisuus säilyy. Kuten kaikki muutkin arkipäivän välineet, autotkin vaativat huoltoa. Säännöllinen kunnossapito voi parantaa tieturvallisuutta ja estää kalliit huollot. Auton kattava tarkastus on aina hyödyllistä jokaisen määräaikaishuollon yhteydessä.

Tekemällä määräaikaishuollon autoosi voit nauttia huolettomista ajokilometreistä. Öljynvaihdot ja autonosien tarkastukset piristävät autoa ja ajaminen on nautinnollisempaa.

AUTON ÖLJYTASON YLLÄPITÄMISEN TÄRKEYS

Sinun täytyy varmistaa, että autossasi on aina korkealaatuista öljyä, jotta autonosat jatkavat pyörimistään. Tämä tarkoittaa sitä, että öljy täytyy vaihtaa säännöllisesti. Carhelpissa suosittelemme, että tämä tehtäisiin vähintään 1 vuoden tai 10000 kilometrin välein. Öljynvaihdon tekemättä jättäminen aiheuttaa ylimääräistä kitkaa, joka muuttuu korroosioksi moottorin sisällä.

JARRUPALAT/-LEVYT

Onko auton jarrutusmatka kasvanut merkittävästi aikaisempaan verrattuna? Kuuluuko jarruttaessa epämiellyttävää vinkumista ja/tai vihellystä, kun jarrutat? Täriseekö auto ja kaartuu vasemmalle tai oikealle jarruttaessa?

Näissä tapauksissa on todennäköistä, että jarrupalat tai -levyt täytyy tarkastaa ja tarvittaessa vaihtaa.

AKKU

Äärimmäiset lämpötilat, ikä ja pitkät käyttämättömyyden jaksot vaikuttavat akkuun. Huomioi, että akkujen takuu ja käyttöikä määritetään ajan, ei kilometrimäärän, mukaan ja ne on suunniteltu kulumaan loppuun. Useimmat autojen akut kestävät 4-5 vuotta, eli tavallisella kuljettajalla noin 50 000 – 60 000 kilometria. Carhelpillä tarjoamme asiakkaillemme auton akkujen tarkastusta.

JÄÄHDYTYSNESTE

Veden ja pakkasnesteen sekoitus virtaa jäähdyttimen läpi jäähdyttäen autoa. Jos jäähdytysnestettä kuluu liikaa, auto ylikuumenee, mistä voi aiheutua vakavaa vahinkoa. Suunnittele jäähdytysnesteen vaihto 95 000 kilometrin välein.

Tervetuloa määräaikaishuoltoon tai -tarkastukseen Carhelpiin, me tarjoamme korkealaatuista palvelua varmistaen asiakkaidemme tyytyväisyyden.